SmaczneDania.pl Strona Główna


 
   
 
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Puree z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką z masca
maadzia 
Zumbomaniaczka

Wiek: 30
Dołączyła: 17 Paź 2008
Posty: 763
Skąd: Katowice
Wysłany: 17 Październik 2008, 12:37   Puree z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką z masca

Puree z rabarbaru i truskawek pod cynamonową chmurką z mascarpone

Składniki:
* 40 g płatków owsianych
* 30 g mieszanych bakalii
* 1 łyżka syropu klonowego
* 1 łyżka miodu płynnego
* 350 g rabarbaru obranego
* 2 łyżki cukru
* 250 g truskawek
* 150 g mascarpone
* 2 łyżki cukru waniliowego
* szczypta cynamonu

Sposób przyrządzania:

1. Rozgrzej piekarnik do 175 st Blachę spryskaj wodą i ułóż na niej papier do pieczenia.
2. Bakalie zmiksuj z płatkami owsianymi. Dodaj syrop klonowy i miód. Wymieszaj i wysyp na blachę, wyrównaj zwilżoną łyżką. Przykryj z wierzchu pergaminem i wstaw do pieca na 15 -20 minut.
3. Rabarbar pokrój na cienkie plasterki (ok. 3 mm). Wrzuć do garnka, dodaj 2 łyżki wody i 2 łyżki cukru, gotuj pod przykryciem aż zmięknie. Dodaj truskawki i gotuj na małym ogniu (też pod przykryciem) 10 minut. Ostudź
4. Wyjmij kruszonkę z pieca i ostudź.
5. Mascarpone wymieszaj z cukrem waniliowym. Dodaj szczyptę cynamonu.
6. Kruszonkę pokrój na małe kwadraciki lub pokrusz.
7. Ułóż puree w pucharkach, przykryj mascarpone, posyp kruszonką




P.S. Dawno, dawno temu robił to Pascal w swoim programie i od niego zgapiłam. PYCHOTA. :-P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
   

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template created by Qbs. Template theme based on Unofficial modifications.